BMW lanserar iPerformance – nya 740e blir först ut

7-serien är först ut med det nya modellnamnet som snart finns på alla BMW:s laddhybrider.

BMW lanserar iPerformance – nya 740e blir först ut

För några år sedan dök det upp en helt ny "nästan M-bil" modellprogrammet hos BMW. Modellen kallades M Performance och har sedan dess fått sällskap av flera andra, nu senast i form av BMW M760Li.

Det handlar alltså om prestandamodeller som ändå inte riktigt räknas som M-bilar som M3 och M5. Målet är att konkurrera med Audis S-modeller.

Nu kommer ett nytt tillskott i BMW:s modellprogram, nämligen iPerformance-modellerna. Här handlar det inte om maximal prestnada utan om laddhybridteknik som "lånas" från i-avdelningen som ansvarar för i3 och i8.

Det är inga "riktiga i-modeller" utan iPerformance-modellerna lånar en del detaljer från i-avdelningen.

Först ut blir laddhybriden BMW 740e som kommer i både långt och kort utförande. Fyrhjulsdrift finns som tillval till den långa versionen.

Tidigare var modellnamnet BMW 740 synonymt med en sex- eller åttacylindrig motor men nu är det en fyrcylindrig bensinmotor som döljer sig under huven. Tillsammans med en elmotor ger den 326 hästkrafter. Räckvidden på eldrift är fyra mil (eller 3,7 för den fyrhjulsdrivna modellen). 0–100 km/h ska gå på 5,5 (respektive 5,7) sekunder.

Förbrukningssiffrorna för laddhybrider brukar nästan aldrig stämma överens med verkligheten men BMW utlovar en förbrukning på 2,1–2,3 l/100 km och utsläpp på 49 gram per kilometer.

Kolla in de läckra bilderna på den nya superlimousinen Alpina B7.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tycker laddhybrider är en bra idé.
172
48