Renault Alpine premiärvisas som koncept: Lätt, snabb och rolig

Hur skulle det vara om Renault väckte liv i Alpine och lanserade en utmanare till Alfa Romeo 4C och Porsche 718? Under tisdagen premiärvisades nya Renault Alpine i konceptform. Den verkar dock inte ligga alltför långt in i framtiden. 80 procent av designen ska följa med till produktionsbilen.

Varumärket Alpine ska bli en helt egen division vid sidan om Renault Sport och det finns planer på en suv-modell efter att sportbilen lanserats.

Från början var tanken att Renault skulle utveckla den fräcka sportbilen tillsammans med Caterham men Renault samarbetet avbröts och Renault har köpt ut Caterhams andel. Målet med Renault Alpine är att bygga en lätt och enkel sportbil utan krusiduller – lätt, snabb och rolig.

Renault Alpine har en fyrcylindrig turbomotor på 1,8 liter. Effekten hamnar på omkring 250 hästkrafter, enligt Autocar, men senare kommer också en prestandaversion med omkring 300 hästkrafter. Det ryktas om att bilen får en sjustegad dubbelkopplingslåda och bilen blir bakhjulsdriven. Tjänstevikten ska hamna på 1.100 kilo.

Vad som är klart är att Renault Alpine fixar 0–100 km/h på 4,5 sekunder vilket gör den lika snabb som Alfa Romeo 4C. Renault försökte hålla tjänstevikten under ett ton, enligt uppgifter till Autocar, men det hade krävt betydligt mer kolfober.

Interiören bjuder på en digital display på samma sätt som i Audi TT, skalstolar placerade långt ned och en hel del kolfiberdetaljer.

Premiär för Renault Alpine blir på Genèvesalongen i mars. Försäljningen kommer förmodligen igång under andra kvartalet 2017. Priset lär hamna i ungefär samma område som för Porsche 718, vilket innebär drygt 550.000 kronor, men det är inte bekräftat.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tycker Renault Alpine ser riktigt läcker ut!
325
33