Renault Mégane Sport Tourer officiell – så ser nya kombimodellen ut

Nya Mégane Sport Tourer får en "intuitiv och flexibel interiör", lovar Renault.

Efter premiären av Renault Mégane är det nu dags för kombiversionen, som kallas för Sport Tourer. Den ska börja säljas under hösten och visas upp på bilsalongen i Genève i mars.

De här bilderna visar GT-versionen av Renault Mégane Sport Tourer som hämtar en del designdetaljer från RS-modellerna. Designen baseras förstås på halvkombiversionen av Mégane, men mycket känns också igen från den större kombimodellen Talisman.

Renault jobbar just nu mycket på att införa ett designspråk för hela modellprogrammet.

"Det har varit vår designchefs strategi redan från början. Tidigare spretade det en del men nu har vi fått ihop det", sa Thomas Holm, Sverigechef för Renault i en intervju med auto motor & sport.

Renault har inte släppt några tekniska detaljer om Mégane Sport Tourer men förmodligen delas motorutbudet med halvkombiversionen. Det innebär bensinmotorer på 100, 130 eller 205 hästkrafter samt dieselmotorer på 110 eller 130 hästkrafter. En del motorer går att få med sex- eller sjustegad dubbelkopplingslåda.

Det lär dock inte komma någon laddhybridversion av Renault Mégane Sport Tourer.

"Anledningen är ganska enkel: vi har som policy inom Renault att satsa på ren eldrift och inget annat. Det är det som krävs för att göra störst påverkan på de totala utsläppen", sa Christoffer Zell, varumärkesansvarig på Renault Nordic, till auto motor & sport.

En intressant detalj är att fyrhjulsstyrningen från Renault Mégane GT följer med till Sport Tourer-versionen. Fyrhjulsstyrningen ska ge bättre stabilitet och roligare köregenskaper.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tycker Renault har hittat ett riktigt bra designspråk.
220
37