Volvo skippar bilnyckeln – ersätts av ny mobilapp

Snart behöver du inte längre komma ihåg bilnyckeln om du har en Volvo. Redan om ett år lanserar Volvo "nyckelfria bilar" där nyckeln istället blir digital och flyttar in i mobiltelefonen.

Enligt Volvo innebär det att ägarna "kan använda sin bil på ett helt nytt sätt".

Med hjälp av en app kan ägaren låsa eller låsa upp bilen, öppna bagageluckan och starta motorn. Appen har stöd för flera bilnycklar och det går dessutom att skicka nycklar till andra personer, som familjemedlemmar eller vänner.

Den digitala nyckeln gör det också enklare att hyra bil. Den digitala nyckeln levereras till telefonen och du behöver alltså inte stå och köa framför en hyrbilsdisk på flygplatsen eller tågstationen.

Volvo använder inte teknik för teknikens skull, enligt Henrik Green, chef för produktstrategi och modellprogram på Volvo Cars.

"Ny teknik ska göra livet lättare för våra kunder och spara tid. Vi har andra mobilitetskrav nu för tiden och kunderna förväntar sig att det ska vara enkelt att få åtkomst till bilarna. Den innovativa tekniken med digitala nycklar förändrar hur vi får åtkomst till och delar våra Volvobilar från grunden. I stället för att bilarna ska stå stilla på en parkeringsplats hela dagen kan de användas oftare och effektivare av någon annan som ägaren skickat en nyckel till", säger han.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Det här tycker jag låter som en lysande idé!
147
117