Kia Optima Sportwagon ska locka svenska bilköpare

Kia Optima Sportwagon ska locka svenska bilköpare

Det blir allt trängre i lilla kombiklassen. Nu ska också Kia konkurrera med nya Optima Sportwagon. Kia hoppas att kombiversionen ska locka nya kunder till märket, framför allt på den svenska marknaden.

Försäljningen av suvar har ökat enormt men kombimodeller säljer fortfarande mycket bra i Sverige. Optima Sportwagon ska sälja sex gånger bättre än Optima som sedanmodell, enligt Kia.

Kia Optima Sportwagon hamnar i samma klass som Ford Mondeo och Volkswagen Passat, alltså en klass ovanför kombimodellen av Ceed. Bagagevolymen är 553 liter vilket är något större än i Ford Mondeo. Kia Optima Sportwagon har 40/20/40-fällning av baksätet och elektrisk baklucka som öppnas automatiskt om föraren befinner sig nära bakluckan med nyckeln i fickan.

 

Interiören hämtas från sedanmodellen av Optima och har ett infotainmentsystem med sju- eller åttatumsskärm, med stöd för Android Auto och Apple CarPlay. Det finns också trådlös laddning för mobiltelefonen.

Toppmodellen heter Kia Optima Sportwagon GT och får en 2,0-liters bensinmotor med turbo på 245 hästkrafter och en sexstegad automatlåda. Men storsäljaren lär bli 1,7-litersdieseln med 141 hästkrafter som går att få med en sjustegad dubbelkopplingslåda. Det finns också planer på att lansera en laddhybridversion.

Kia Optima SW går att få med parkeringsassistent, adaptiv farthållare och autobroms men det återstår att se hur mycket av säkerhetsutrustningen som blir standard på den svenska marknaden.

Läs också vårt stora test av Kia Optima mot fyra konkurrenter.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tycker Kia Optima Sportwagon ser riktigt bra ut.
267
112