Mercedes C-klass Cabriolet utmanar Audi och BMW

Mercedes C-klass Cabriolet utmanar Audi och BMW

Vi har redan frågat oss om inte Mercedes C-klass Coupé är en av de snyggaste modellerna i sitt segment. Och en tvådörrars Coupé är förstås en idealisk utgångspunkt för en modell utan tak. Vilket för oss fram till kvällens presentation: Mercedes C-klass Cabriolet.

Lagom till sommarsolen kommer fram ska nya Mercedes C-klass Cabriolet stå redo att levereras till sina första kunder. De kan då välja mellan två dieselmodeller (C 220 d och C 250 d) samt inte mindre än sex olika bensinmotorer.

Snabbast blir Mercedes C 400 med en tid 0–100 km/h på 8,0 sekunder. Om man nu inte inkluderar alldeles nya Mercedes-AMG C 43 4Matic Cabriolet som är blixtrande snabb med sin V6-motor på 3,0 liter och 367 hk och klarar samma distans på 4,8 sekunder.

Alla motorer kan levereras med Mercedes nya, niostegade automatlåda. Antingen som standard eller som tillval. Fyrhjulsdriften 4Matic erbjuds till C 220 d, C 200 och C 400. I det mesta övrigt är Mercedes C-klass Cabriolet jämförbar med coupémodellen. Med den skillnaden att suffletten på Mercedes C-klass Cabriolet körs upp och ned på 20 sekunder, i upp till 50 km/h.

Men de som har bråttom till att få vindrufs i håret ska vänta en aning med sin beställning. I slutet på det här året förväntas nämligen Mercedes presentera nya C63 Cabriolet, med samma biturbo-V8 som vi hittar i coupémodellen.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Oj, nu blev jag helt plötsligt väldigt sugen på en C-klass Cabriolet i sommar!
173
45