Morgan EV3 kombinerar eldrift med seriöst kul körning

Få bilar erbjuder så mycket upplevelse som Morgans trehjuliga 3 Wheeler. Snart kan du få denna härliga upplevelse helt utan utsläpp, med elmotor i Morgan EV3.

Morgan EV3 kombinerar eldrift med seriöst kul körning

När vi provkörde Morgan 3 Wheeler bad vi er läsare att glömma allt ni tidigare upplevt bakom ratten. Glöm allt om fyra hjul, elektroniska assistanssystem och komfort. Sätt dig bakom ratten och ha kul, rätt och slätt!

Nya Morgan EV3 har vi förstås inte provkört ännu då den just nu premiärvisas på Genèvesalongen. Plattformen för Morgan EV3 är densamma som för 3 Wheeler, samma handbyggda träram och varsamt formade aluminiumkaross, blandad med kolfiberpaneler. Men istället för en V-motor i fronten hittar vi en elmotor på 46 kW (62 hk). Det ger en 0–100 acceleration på nio sekunder och en topphastighet kring 145 km/h.

Batteripaketet är på 20 kWh och det ska räcka till en räckvidd på 24 mil, som mest. Trots ett relativt stort batteripaket är totalvikten under 500 kilo för Morgan EV3. Serieproduktionen ska starta under fjärde kvartalet och priset blir i nivå med 3 Wheeler, berättar Morgan.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
En sån här skulle jag gärna ha i garaget!
143
15