Subaru XV Concept visar nytt formspråk

Subaru XV Concept visar nytt formspråk

Subaru XV lanserades för fyra år sedan. En så kallad crossover, men i praktiken en lite robustare Impreza med högre markfrigång. I dessa suv-tider blev den snabbt populär och avancerade upp till tredjeplatsen bland Subarus mest populära modeller.

På bilsalongen i Genève visar nu Subaru sitt framtida formspråk i form av Subaru XV Concept. Den nya designfilosofin kallas "Dynamic X Solid", och ska beskriva vad Subaru vill att framtidens crossovers och suvar ska utstråla.

Subaru XV Concept har utrustats med flera element som gör att den ser mer robust och muskulös ut, bland annat nya stötfångare bak och fram, aluminiumdetaljer, hasplattor, takrails och en modifierad grill. 

En ny lack har tagits fram enbart för konceptet, en blågrå färg som heter "Glacier Kaki Silica". Som bjärt kontrast ser vi flera orange detaljer.

Subaru XV Concept är längre (70 millimeter), bredare (140 millimeter), har 35 millimeter längre axelavstånd men är lika hög som nuvarande XV. Konceptbilen har breda 19-tumshjul med däck i 50-profil och plats för fem personer.

En något nedtonad version av XV Concept får vi förmodligen se serieproducerad inom ett eller två år.

• Se bilder på Subaru XV Concept här