Franco Sbarro – det galna geniet på Genèvesalongen

Franco Sbarro.

Vid busshållplatsen utanför mässan ser jag geniet, myten, galningen, konstnären, "MR Genèvesalong" Franco Sbarro. Mannen som ställt ut fantastiska skapelser på Genèvesalongen sedan 1973! 

Ibland har det gått så knackigt att han inte ens haft belysning i sin monter, men han är på plats. Alltid.

Galna plastbilar, sexhjulingar, Rolls-Royce-strandbilar, motorcyklar utan nav, extremt futuristiska sportbilar. Kort sagt galenskaper. Snälla, skojiga och underbara tokigheter.

Och så sitter han där på bussen, jag bara måste få en pratstund.

Vad tycker du om bilindustrin?

"Den är fantastisk, men vi måste hela tiden fortsätta framåt. Vi måste skapa nya saker, de kanske inte är bättre, men vi måste göra nytt, aldrig stanna till. Låt oss inspireras. Hitta nya möjligheter."

Vad tycker du om elbilar?

Jag har gjort massvis med elbilar, små stadsbilar. Men det är inget för mig och mina elever. Vi måste göra fantastiska saker, fascinerande grejer. Elbilar är trista. Jag vill ha passion!"

Är elbilarna framtiden?

Det är inte för i dag. Och vad som händer i morgon vet ingen."

Vad kör du för bilar?

"Jag har över 100 bilar, som inspiration, man kan hitta detaljer från en Ferrari F40 och en Renault och en Mercedes. Kanske kan det bli en fantastisk kombination, man vet aldrig. Eller så blir det bara tokigt, men man måste försöka. Normalt kör jag just nu en fyrhjulsdriven Jaguar."

Din favoritbil?

"Jag vet inte, men kanske en Citroën 2CV?"

Årets "Franco Sbarro" på bilsalongen i Genève.

Tidigare Sbarro-skapelse.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Håller med, Franco Sbarro är ett geni!
140
49