Gymkhana 8: Nu driftar Ken Block i Dubai – bland flygplan

Vill du se en Ford Fiesta skämma ut alla tänkbara supersportbilar? Då är Ken Blocks nya actionrulle "Gymkhana 8" rätt video att bänka sig framför.

Ok, det är ingen vanlig Fiesta med trecylindrig EcoBoost-motor på 1,0 liter. Ken Block kör en Fiesta RX43 med 650 hk som gör 0–100 km/h på under två sekunder. Bugatti Chiron och Koenigsegg Regera får stå i skamvrån, alltså.

Platsen för Gymkhana 8 är staden Dubai, Förenade Arabemiraten. "Ultimate Exotic Playground", enligt Ken Block. Och vi får både dromedarer, jaktfåglar och en gepard på köpet. Liksom hela den magnifika kåren av polisbilar som patrullerar Dubai. De vill inte veta av något busande i stan och "jakten" är på gång. Det finns en sekvens med en Ford F-150 SVT Raptor på två hjul som vi inte förstår. Men nya Ford F-150 SVT Raptor är ju alltid häftig.

Sen blir det dragracing. Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador, Lexus LFA och givetvis en Ferrari. Ken Block står längst ut till höger med sin Fiesta. Veyron är snabb men blir distanserad av en Fiesta…

Till och med en Ford GT skymtar vi i ett hörn. Men något säger oss att Ford är en av huvudsponsorerna till den här filmen…

Nämnde vi flygplan? Jodå, sådana finns också med. En Boing 747 Jumbojet får se sig förvandlad till rundningsmärke, i rörelse.

Syfte, slutsats eller någon sensmoral? Nä, vi kan inte se något sådant. Här handlar det bara om att ha kul, på bredsladd, med ökensanden som bakgrund. Men i slutet av filmen, i eftertexterna, får vi se bilder på en ny Ford Focus RS RX och kanske är det en föraning om vad Gymkhana 9 ska handla om.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Häftig film – jag ser fram emot Gymkhana 9!
68
24