Vi provkör Volvos nya Polestarbilar

Erik Trulsson har provkört Volvo V40, S60/V60 och XC60 med de nya Polestar-paketen.

Erik, du har provkört Volvos nya Polestar-bilar i Italien.
Javisst är det så. Eller, jag har provkört Volvos bilar med de nya Polestar-paketen som lanseras nu. Det är Volvo V40, S60/V60 och XC60 som har utrustats med allt vad Polestar har att erbjuda i form av styling, aerodynamik, motortrim och avgassystem.

Vad är dina intryck?
Det första som slår en när man ser bilarna är så klart stylingen med läckra fälgar, svart diffusor och vassa vingar. Bilarna ser coola ut. Den andra överraskningen kommer när man startar motorn. Polestar satsar på välljudande insug och avgassystem och ett par av modellerna har riktigt gött ljud.

 

Erik gillar stylingen med läckra fälgar, svart diffusor och vassa vingar.

Skiljer det i upplevelsen mellan de olika modellerna?Ja, absolut. Polestars utrustning och trim ger helt olika upplevelse beroende på vilken modell och vilken motor man väljer. 

Vilken är bäst, och vilken imponerade minst på dig?Vid det här laget borde du veta att allt sådant här kommer att avhandlas i kommande nummer av ams. Dessutom får vi träffa både träffa Alexander Murdzevski, vice president för Polestar Motorsport, och Fredrik Ekblom, en av Polestars förare i WTCC.

• Läs mer om provkörningen av Polestar-bilar i auto motor & sport nr 7. I butik 17 mars.