Koenigsegg planerar ny modell – men ingen suv

Nästa stora projekt från Koenigsegg skulle kunna bli en sedanmodell. Chefen för konkurrenten Bugatti har redan erkänt att han inte har släppt tankarna på en...
Annons

Koenigsegg planerar ny modell – men ingen suv

Nästa stora projekt från Koenigsegg skulle kunna bli en sedanmodell.

Chefen för konkurrenten Bugatti har redan erkänt att han inte har släppt tankarna på en lyxig Bugattisedan, förmodligen med den stora W16-motorn monterad framtill, och inte heller Christian von Koenigsegg utesluter en kommande sportsedan.

”Det finns på ritbordet. Det är ett projekt vi har jobbat på under en tid. Jag skulle bli överraskad om det blir nästa grej vi lanserar för vi får så bra respons på våra traditionella superbilar men det är en bil jag skulle älska att bygga”, säger Christian von Koenigsegg till Top Gear.

Det lär dock inte bli någon suv, även om Christian von Koenigsegg verkar lite lockad av att bygga ”en riktigt vild suv” med kolfiberchassi.

”Jag tror det kunde vara något som marknaden kunde acceptera. Men jag är inget fan av suvar. Enligt mig har de fundamentala brister. Visst kunde vi sälja dem, men det vill jag inte”, säger Christian von Koenigsegg till Top Gear.

Annons
Annons
Rulla till toppen