Kunderna rusar efter att köpa nya Bentley Bentayga

Det är full rusning efter nya Bentley Bentayga, enligt märkeschefen Wolfgang Dürheimer. ”Efterfrågan är överväldigande. Nu har vi drygt 5.000 beställningar. Hela den första årsproduktionen...
Annons

Det är full rusning efter nya Bentley Bentayga, enligt märkeschefen Wolfgang Dürheimer.

”Efterfrågan är överväldigande. Nu har vi drygt 5.000 beställningar. Hela den första årsproduktionen är därmed nästan helt slut”, säger han i en intervju med auto motor und sport.

Målet var att sälja 3.600 bilar men det målet har Bentley alltså passerat med råge. Nu siktar Wolfgang Dürheimer på att skruva upp tempot i fabriken i Crewe, en knepig balansgång eftersom Bentley inte får höja produktionen alltför mycket – då försvinner exklusiviteten som märket kan ta extra betalt för.

Ferrari har varit i samma sits, och det ryktades om att tidigare Ferrarichefen Luca di Montezemolo fick avgå eftersom han inte kom överens med koncernchefen Sergio Marchionne om hur många bilar som Ferrari ska tillåtas bygga.

”Vi kan höja produktionen till 5.500 bilar per år med den nuvarande strukturen”, säger Wolfgang Dürheimer.

Efter lanseringen av W12-versionen kommer snart en V8-diesel. Ja, du läste rätt: en dieselmotor i en Bentley.

”Ett år senare kommer en sexcylindrig laddhybrid som kommer klara alla krav på en modern hybrid. Den får en räckvidd på eldrift på fem mil vilket är särskilt viktigt på Kinamarknaden.”

• Kan vi förvänta oss en coupéversion som BMW X6?
”Det är en möjlighet som vi tittar noga på. Våra designers har visat mig skisser som fått mitt hjärta att slå snabbare.”

Läs också om det dyra tillvalet till Bentley Bentayga: Klockan kostar 1,2 miljoner!

Annons
Annons
Rulla till toppen