Läcka: Nya Tesla Model S P100D och Model 3

Uppgifter har läckt ut om att Tesla planerar att lansera ett större batteripaket till Model S med kapaciteten 100 kWh. Den nya modellen får namnet...
Annons

Uppgifter har läckt ut om att Tesla planerar att lansera ett större batteripaket till Model S med kapaciteten 100 kWh. Den nya modellen får namnet Tesla Model S P100D och med elva procent större batteri ökar räckvidden i motsvarande grad.

Det är ”Jason Hughes” som hackat sig in i Teslas operativsystem och funnit en programkod som visar att modellnamnet P100D redan är förberett. I ett tweet som Jason Hughes skickade till Teslas grundare Elon Musk avslöjar han sin upptäckt. Och ett svar kom faktiskt från Elon Musk, där han inte bekräftade något men lyckönskade till de goda kunskaperna i programmering.

Batteripaketet lär med all sannolikhet användas av suvmodellen Model X också. Nyheten om den nya modellversionen kan komma om några veckor, 31 mars, när Elon Musk arrangerar ett event i Los Angeles för att visa upp den mindre sedanmodellen Tesla Model 3.

Annons
Annons
Rulla till toppen