Jon Olssons nya projektbil – Lamborghini Huracan – är redan nedplockad

Jon Olssons nya projektbil – Lamborghini Huracan – är redan nedplockad
Kommer ni ihåg när ni var små och bara måste skruva isär allting för att se hur det funkade? För vissa slutar det aldrig...

För ett par månader sedan kunde vi berätta att freestyleåkaren Jon Olsson bestämt sig för en ny projektbil: Lamborghini Huracan.

I ett av sina senaste blogginlägg rapporterar nu Jon Olsson att projektet har inletts och första steget är att skanna av hela karossen med en speciell 3D-mätare. Andreas Uneryd på MLT, Maskin & Laserteknik AB, sköter 3D-mätningen och uppgifterna ska sedan användas för att skapa de nya karossformerna.

Att arbeta med 3D-teknik istället för att handbygga karossdelarna är premiär för Jon Olsson och hans bilbyggarteam. Man lägger alltså inte till breddning och liknande utanpå befintliga delar utan bygger helt nytt från grunden, med hjälp av 3D-teknik.

Att nästan helt "strippa" en sprillans ny Lamborghini Huracán med bara 478 kilometer i mätarställning kan tyckas en smula galet. Men Jon Olsson är ju inte känd för något annat och Lambon ska även få motortrim från Stertman Motorsport i Nynäshamn.

Freestyleåkaren Jon Olsson har uppmärksammats för att köra superbilar och sportbilar med fyrhjulsdrift och takbox för skidorna. Jon Olsson körde en supertrimmad Audi RS 6 DTM med nästan 1.000 hästkrafter i förra årets upplaga av Gumball 3000. Några månader senare stals den i ett väpnat rån – och hittades utbränd.

Jon Olssons blogg

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag ser verkligen fram mot att se Jon Olssons nya projektbil färdig!
252
90