Polisen stoppade bilförare – hade fem meter högt träd i fronten

Det låter som en skröna med lika hög trovärdighet som råttan i pizzan. Men historien är helt sann och för att bevisa de tveksamma har nu polisen publicerat en video (klicka ovan) som visar hur det hela gick till.

Polisen blev larmad till utkanterna av Chicago och tipsarna hävdade med bestämdhet att de sett en bil med ett högt träd i fronten. Vid 23-tiden på kvällen fann polisen bilen och stoppade den 54-åriga kvinnan. Hur långt kvinnan kört med det fem meter höga trädet inkilat i fronten på bilen kunde hon inte minnas, då hon var kraftigt alkoholpåverkad.

Polisingripandet skedde 23 januari men det var först för några dagar sedan som händelsen blev uppmärksammad stort och snabbt spreds på Facebook. Många var tveksamma till sanningshalten i bilderna men nu har polisen lagt ut sin video när bilen stoppades och bifogat en tydlig uppmaning – kör inte berusad!

Den lokala polischefen Roman Tarchala säger sig vara lika chockad som alla andra: "Jag har jobbat inom polisen i 28 år men aldrig sett något liknande."

Kvinnan, Maryann Christy, står nu åtalad för rattfylla, åverkan på annans egendom, underlåtenhet att anmäla skada, allmänfarlig vårdslöshet och smitning. Domstolsförhandling sker 15 april. Förutom trädet kom ingen annan till skada, vilket nog får betraktas som ren tur.

Det var först efter att bilderna på bilen och trädet hamnade på Facebook som händelsen blev spridd och känd i större kretsar. Svårt att tro, men det är ett fem meter högt träd som sitter fast i bilen.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Den där historien skulle jag inte heller tro på, om jag inte sett bilderna och videon.
61
6