Lamborghini Veneno säljs för tredubbelt pris – 93 miljoner

Lamborghini Veneno säljs för tredubbelt pris – 93 miljoner
Endast fyra Lamborghini Veneno Coupé har byggts och nu har du chans att köpa en av dessa dyrgripar.

Har exklusiva sportbilar blivit investeringsobjekt? Vi får hoppas att de flesta sportbilar köps för att köras men prisutvecklingen hos de ovanliga modellerna har varit häpnadsväckande de senaste 18–24 månaderna.

Lamborghini Veneno Coupé har allt som behövs för att passa in i kriterierna som exklusiv supersportbil. Specialmodellen premiärvisades på Genèvesalongen 2013 och endast fyra exemplar skulle byggas, lovades det på mässgolvet. En bil skulle stanna hos Lamborghini och de tre andra var redan sålda.

Toppeffekten i V12-motorn hade höjts till 750 hk och jämfört med en "vanlig" Lamborghini Aventador hade man lyckats banta bort 125 kilo. Högre effekt och lägre vikt sänkte tiden 0–100 km/h till 2,5 sekunder och toppfarten angavs till 355 km/h.

Två av de tre Lamborghini Veneno som levererades hamnade i USA,  hos Antoine Dominic (Lamborghini-handlare) och Kris Singh (affärsman och bilsamlare). Den tredje bilens ägare har inte varit känd, men man vet att den varit förvarad i Hong Kong.

Förutom de tre Lamborghini Veneno Coupé som producerades byggdes även nio taklösa exemplar, Veneno Roadster. Priset för Coupé-modellen var tre miljoner euro och Roadster kostare 3,3 miljoner euro.

Den mystiska, tredje Veneno Coupé har nu kommit ut i "beghandeln" och annonseras på tyska bilsajten Mobile.de. Försäljningen förmedlas av företaget Reckless Company och det begärda priset är satt till 9.980.000 euro, alltså 92,5 miljoner kronor med dagens kurs. Bilen verkar förvaras i någon typ av tält, förmodligen för att undvika damm och fel luftfuktighet.

Mer än en tredubbling på tre år, vilket får sägas vara en hygglig värdeökning – om nu köparen får vad som begärts. Mätarställningen anges till 84 mil, så bilen är att betrakta som ny. Men speciellt mycket har den första ägaren inte kunnat njuta av sin dyrgrip, vilket förstås är rätt synd. Eller vad tycker ni läsare?

Bilderna på Lamborghini Veneno Coupé är inte av så bra kvalitet, tyvärr. Men bilen verkar förvaras i någon typ av tält.

Ett delikat transportuppdrag att frakta en bil som värderas till över 90 miljoner kronor.

En Lamborghini Veneno ska köras, inte vara investeringsobjekt!
524
39
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!