Europas dyraste parkeringsplats säljs: 4,1 miljoner kronor

Europas dyraste parkeringsplats säljs: 4,1 miljoner kronor
Skulle du betala över fyra miljoner kronor för att få använda den här parkeringsplatsen? Så är prisläget i London, om man vill parkera bilen.

Är det dyrt med parkering i stan? Då har vi ett förslag, köp en p-plats. Den här är lite dyr dock, faktiskt dyrast i Europa.

Som vi redan berättat tänker politikerna i Stockholm lösa parkeringskaoset genom drastiskt höja avgifterna. Men om man nu upplever det som svårt att parkera bilar i de svenska storstäderna är det ingenting mot London. Den staden har ju för övrigt också den mest hopplösa rusningstrafiken av alla europeiska städer.

Vill du vara garanterad en ledig parkeringsplats finns det nu en till salu i "attraktivt läge", strax intill Hyde Park. Det begärda priset är 350.000 pund, alltså 4,1 miljoner kronor. Notera då att det är inget låsbart garage eller parkeringshus, utan en helt vanlig utomhusparkering intill gatan.

Priset är ett nytt rekord för London och faktiskt för hela Europa. Tidigare rekordet var en dubbel parkeringsplats i ett underjordiskt garage nära Royal Albert Hall som gick för 400.000 pund, men det vara alltså två platser.

Dyrast i världen är dock inte parkeringsplatsen i London. Förra hösten såldes en p-plats på Manhattan, New York, för en miljon dollar (8,2 miljoner kronor).

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Det där priset skulle jag betala för en p-plats i London, lätt!
23
81