Volkswagen skrotar eldriven Phaeton – eller?

Volkswagen skrotar eldriven Phaeton – eller?

Den skulle ha blivit en tuff utmanare till Tesla Model S – men nu läggs Volkswagens prestigeprojekt på is. Den eldrivna versionen av nästa generation Volkswagen Phaeton stoppas av VW-chefen själv, enligt uppgifter till Manager Magazin.

Alla som hängt med i bilbranschen vet att Volkswagens lyxbil Phaeton sålt dåligt och att hela utvecklingen har kostat miljardbelopp. Trots den stora dieselskandalen beslutade Volkswagen att utveckla en ny generation Phaeton, men nu verkar det alltså som att det inte dyker upp någon helt eldriven version.

En eldriven Phaeton blir för dyr att utveckla och går inte ihop med Volkswagens image som folkbil, ska märkeschefen Herbert Diess ha sagt. En eldriven Volkswagen Golf med längre räckvidd än dagens modell, eller en eldriven suv, ligger närmare tillhands, enligt Manager Magazin.

Men det tar inte slut där. De här uppgifterna dementeras av Volkswagen som i ett officiellt uttalande hävdar att "Phaeton är och förblir ett väsentligt projekt för Volkswagen, både för att positionera varumärket och som demonstration av våra teknologiska kunskaper".

Efterföljaren till Phaeton stoppades förra året efter dieselskandalen avslöjades, medger Volkswagen, men lyxmodellen är definitivt på gång igen.

"Nästa generation Phaeton blir helt elektrisk och fullständigt uppkopplad", skriver Volkswagen.

Volkswagen Phaeton har byggts i den spektakulära glasfabriken i Dresden. Personalen har tidigare fått beskedet att fabriken ska ställas om för att bygga en eldriven version av nästa generation Phaeton.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tycker absolut Volkswagen ska utveckla en eldriven Phaeton.
105
37