Mercedes-AMG GLC 43 Coupé 4Matic – en första titt

Ungefär så här blir nya Mercedes-AMG GLC 43 Coupé 4Matic, publik premiär blir det i påskhelgen, i New York. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Fint folk kommer sent, brukar man säga, och Mercedes är onekligen lite sena till partyt. BMW X6 premiärvisades på Detroitsalongen 2008 och trots att (nästan) alla i branschen skakade på huvudet åt denna märkliga puckelrygg-suv så sålde X6 dubbelt så mycket som BMW hade hoppats.

Hösten 2014 var det dags att visa upp lillebror BMW X4 och i höstas kom prestandaversionen BMW X4 M40i med 360 hk och 0–100 tid på 4,9 sekunder. Att även Mercedes planerat en "suvcoupé" baserad på GLC (som tidigare hette GLK) har inte varit någon hemlighet, våren 2015 visade man också upp Mercedes GLC Coupé Concept i Shanghai. Bläddra längre ner för att se bilder av konceptbilen.

Nu är det alldeles strax dags att premiärvisa Mercedes-AMG GLC 43 Coupé 4Matic på vårsalongen i New York, som öppnar under påskhelgen. Mercedes bjuder på en första skiss på sin facebooksida och släktskapet med nyligen presenterade Mercedes-AMG GLC 43 4Matic är inte svårt att se. I fronten känner vi ingen de två horisontella listerna ute i luftintagen och den underliggande, breda kromlisten som sträcker sig från hörn till hörn i fronten.

Mercedes inleder alltså med att visa upp AMG-versionen av GLC Coupé men när försäljningen kommer igång i sommar lär vi få se hela programmet, från GLC 220d Coupé 4Matic upp till laddhybriden GLC 350e Coupé 4Matic plug-in hybrid.

På insidan förväntar vi oss att Mercedes-AMG GLC 43 Coupé 4Matic är i allt väsentligt lik vanliga GLC, som visades i höstas, men med sämre takhöjd i baksätet och inte fullt lika stor bagagerumsvolym. Mercedes-AMG GLC 43 Coupé 4Matic blir den fjärde modellen med samma V6-motor som nyligen presenterade Mercedes-AMG GLC 43 4Matic, Mercedes-AMG E 43 4Matic och Mercedes-AMG SLC 43 4Matic.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Äntligen! Mercedes-AMG GLC 43 Coupé 4Matic är min favorit i det här segmentet.
91
93