Ford Mustang Shelby GT350-H är tillbaka hos Hertz

Ford Mustang Shelby GT350-H är tillbaka hos Hertz

Vissa reklamkampanjer har man lite extra sympati för och när hyrbilsföretaget Hertz nu firar 50-årsjubileum för "Rent-A-Racer" lyssnar vi gärna. Under året ska Hertz rulla ut 140 specialbyggda Ford Mustang Shelby GT350-H till speciellt utvald flygplatser i USA.

De som kan sin motorhistoria vet att Ford och Carroll Shelby samarbetade med Hertz på mitten av 60-talet och då gjorde Shelby-Mustangen möjlig att hyra. De flesta av bilarna var då försedda med automatlåda, eftersom de amerikanska bilförarna inte ansågs bekväma med de hårdtrampade, manuella lådor som Shelby föredrog. Kampanjen hos Hertz blev en klassiker och de Shelby GT350-H som "överlevde" är idag högt värderade samlarbilar. Se mer om historiken i filmklippet längre ned på sidan.

Ford och Hertz upprepade faktiskt kampanjen 2006, för att fira 40-årsjubileum, och när det nu gått tio år är det dags igen. Precis som med originalbilarna från 60-talet har Ford försett Hertz-versionen med många specialdetaljer. På utsidan är det lätt att känna igen en GT350-H med de dubbla guldfärgade fartlinjerna och flera emblem, liksom en annorlunda motorhuv. Ford Performance Handling Pack är standard, liksom 19-tumsfälgar med Michelin Pilot Sport däck.

Endast 140 exemplar av Ford Mustang Shelby GT350-H ska byggas och någon gång i framtiden lär de ha "jobbat klart" och kommer då ut på begagnatmarknaden. Räkna med att även dessa blir framtida samlarbilar, precis som sina föregångare.

Hur kan du då hyra en Ford Mustang Shelby GT350-H? Bokningarna lär kräva en del planering och för att få reda på mer har Hertz gjort en speciell hemsida för Ford Mustang Shelby GT350-H (klicka på länken för ny sida).

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Den här måste jag hyra nästa gång jag flyger till USA!
125
19