Världens snabbaste Lamborghini Huracan har 1.200 hk

Världens snabbaste Lamborghini Huracan har 1.200 hk
Huracán blir riktigt kvick med turbohjälp från Heffner. 8,63 på strippen är brutalt snabbt. Se videon nedan.

Tuningfirman Heffner Performance har laddat Lamborghini Huracan med dubbla turboaggregat och ökat toppeffekten i V10:an till 1.200 hk – på bakhjulen. Turboinstallationen är en kompakt historia som går att se på bilden nedan.

Med turbohjälp blir Lamborghini Huracán riktigt kvick. Den här klarar kvartsmilen på imponerande 8,63 sekunder och gör 0–100 km/h på två sekunder blankt (0–60 mph på 1,9 sekunder). Heffner Performance hävdar dessutom att deras Huracán klarar 0–100 mph (160 km/h) på endast 3,7 sekunder. Sluthastigheten på kvartsmilen är lika imponerande, 278 km/h.

Turboladdtrycket i den här versionen är satt till 18 psi, alltså 1,24 bar. Dubbelkopplingslådan är original (imponerande hållfasthet) men SSP Performance har hjälpt till med en förstärkt koppling. Original styrbox är ersatt med motorstyrning från Syvecs och för att få det riktiga greppet på strippen använder man Mickey Thompson Drag Radials.

Heffner Performance utför liknande konverteringar till Audi R8 och när det gäller dessa V10:or utlovar man 1.040 hk utan att behöva modifiera motorn invändigt ("bolt on") eller förändra insprutningssystemet.

Genom att förstärka V10-motorn och sänka kompressionsförhållandet kan Heffner Performance höja toppeffekten till 1.400 hk. Skulle inte det räcka så gör man specialmotorer efter kundens önskemål som kan nå över 2.000 hk i toppeffekt. Undrar vad transmissionen tycker om det då? De som istället vill ha kompressor på sin Huracán kan låta VF Engineering stå för modifieringen. Toppeffekten ökar då till 817 hk och 827 Nm, med ett fantastiskt motorljud.

Motorutrymmet var välpackat förut, men med två stora turboaggregat och all rördragning blir det tajt överallt.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Hade jag haft en Huracan så hade jag turbokonverterat direkt!
59
101