Jaguar F-Type SVR kör genom Park Aveneue Tunnel i New York

Alla vi som älskar ljudet från en välmående motor vet hur kul det är att varva upp i en tunnel. Ljudvågorna förstärks och är man ensam så har man dessutom fördelen att inte störa någon annan.

Jaguar fick samma idé inför vårsalongen i New York och lyckades få staden att tillfälligt stänga Park Avenue Tunnel för vanlig trafik. Hela tunneln ljussattes och sedan bjöd man in ett antal journalister att provköra nya Jaguar F-Type SVR Convertibel. 575 hk och 700 Nm i en öppen bil med sportavgassystem kan inte vara fel.

Ni som hört Jaguar F-Type med V8-motor vet att den låter helt sagolikt. En del skulle nog hävda att motorljudet är kriminellt högt, men är man nörd så är Jaguar F-Type en ren "örgasm". Jaguar F-Type SVR har dessutom ett speciellt avgassystem i titanstål för att förstärka ljudkaraktären (och spara vikt).

Tyvärr har Jaguar misslyckats fullständigt med att återge det härliga ljudet i sin film. Dessutom har man begått det oförlåtliga kardinalfelet att lägga på musik, ovanpå motorljudet. Gör aldrig, aldrig det!

Park Avenue Tunnel är en ganska smal, enkelriktad tunnel som sträcker sig 490 meter under sju kvarter av Manhattan. Tunneln stod klar 1834 och byggdes för järnvägsspår. Från början var den öppen men däckades över. I Park Avenue Tunnel har flera konstnärliga projekt iscensatts och den förekommer som miljö i många filmer, till exempel Godzilla från 1998.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Vadå? Jag tycker ljudet är bra i den här filmen!
56
230