Lincoln lovar: Nya Navigator ska inte skrämma slag på köparna

Lincoln lovar: Nya Navigator ska inte skrämma slag på köparna

Lincoln Navigator har väl knappast varit förstahandsvalet för suv-köpare som är ute efter något diskret. Men när Fords amerikanska lyxmärke nu visar upp nästa generation Navigator marknadsförs den med orden "diskret lyx".

"Vårt designspråk är väldigt annorlunda jämfört med Cadillacs, både på insidan och utsidan. Det handlar om att skapa vackra, eleganta bilar – inte aggressiva bilar", säger Lincolnchefen Kumar Galhotra till Automotive News.

I en värld där många nya bilmodeller är designade för att se arga ut är det ganska befriande.

"Det känns som att våra konkurrenter är ute efter att skrämma människor. Det är helt annorlunda mot vad vi vill göra", säger Kumar Galhotra.

Jättesuven Lincoln Navigator får ett något nedtonat designspråk när den sätts i produktion, bland annat försvinner de läckra dörrarna, som bara finns på konceptbilen för att visa upp interiören.

Du som kommer ihåg nya Continental vet att Lincoln kan skapa en riktigt läcker interiör. Här verkar det dock som att pekskärmen inte lyckats minska antalet fysiska knappar, som exempelvis i Volvo XC90. Mittkonsolen har en knappmyriad som kräver att föraren tar blicken från vägen men i övrigt känns interiören riktigt lyxig.

Motormässigt har konceptbilen en V6-motor med dubbla turbo på 400 hästkrafter.

Lincolnchefen säger också att försäljningsmarginalen för Navigator är "hälsosam" och att den genomsnittliga Navigatorköparen är 54 år – yngst bland alla Lincolns modeller.

Lincoln Navigator kan bli en farlig konkurrent till bland andra Range Rover och Volvo XC90 – framför allt kan den locka köpare som trots allt tycker att en stor suv ska ha fler än fyra cylindrar.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag väljer hellre en Lincoln Navigator än en Volvo XC90!
100
218