Omkörd av husvagn – men kolla dragbilen

Generellt är det 80 km/h som gäller för de som drar husvagn. Men i den här filmen från autobahn blir bilföraren omkörd i något som ser ut att vara åtminstone 120 km/h. Bäst av allt – husvagnen dras av en traktor!
Annons

I Sverige och Tyskland är det 80 km/h som gäller för de som ska dra husvagn efter bilen. Det finns dock undantag för detta i Tyskland, man kan besiktiga husvagn och bil för en ”Tempo 100 skylt” och därmed hålla en hastighet i samma nivå som lastbilarna (eller lite över, med moms).

I den här färska filmen från YouTube ser vi att det ibland kan gå betydligt fortare. Bilen i högerfilen verkar hålla kring 100 km/h och omkörningen går rätt raskt, vilket gissningsvis innebär en hastighet på minst 120 km/h för husvagnsekipaget. Och husvagnen dras av en traktor!

Även i Tyskland är det 40 km/h som gäller för traktorer och de får ha en ”konstruktionsmaximal” hastighet på högst 60 km/h. Någon av er läsare som har en förklaring? Dela gärna klippet med polarna och fråga.

 

UPPDATERING: Eftersom vi har så kunniga läsare här på automotorsport.se så tog det inte speciellt lång stund innan det fanns ett svar: Hanomag Robust 800. Mer förklaring hittar vi i videoklippet nedtill på sidan. Tack till Blåbäret och fahlin!

 

Annons
Annons
Rulla till toppen