Jon Olsson visar sitt nya Lamborghini-projekt

Som alla redan vet vid det här laget kan Jon Olsson inte lämna en bil kvar i originalutförande. Bra kan alltid bli bättre och det...
Annons

Som alla redan vet vid det här laget kan Jon Olsson inte lämna en bil kvar i originalutförande. Bra kan alltid bli bättre och det såg vi exempel på när han senast byggde en ”Audi RS 6 DTM”. En bil som tyvärr blev stulen och sedan uppbränd (klicka för att läsa mer).

Jon Olssons nya projektbil baserar sig på Lamborghini Huracan. I början på mars berättade vi om hur bilen strippats på yttre karossdelar och blev uppmätt med speciell 3D-mätare för att kunna tillverka nya delar.

I fredags kom de här skisserna på Jon Olssons bloggsida och det var många som reagerade på den spännande, F1-liknande designen med friliggande hjul. Är det verkligen möjligt att få en sådan design gatlegal?

De som tänkte till noga och dessutom studerade kalendern förstod ganska snart vad det var – ett aprilskämt från Jon Olsson! Bredden angavs till 2,7 meter och de som kan sina trafikregler vet att maximala totalbredden på ett fordon är 2,6 meter. Redan där borde det ringa en varningsklocka.

Illustrationen har gjorts av Yasid Design. Enligt Jon Olsson fortgår projektet som planerat och det ska snart vara dags att ge oss en liten försmak på bilen. Om nu inte den spjuvern Jon lurar oss igen?

 

Jon Olsson visar sitt nya Lamborghini-projekt
Två olika färgställningar. Med en bredd på 2,7 meter är det svårt att hitta plats i Monaco. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen