Domaren har sagt sitt om filmstjärnans dödsolycka

Änkan ville att Porsche skulle hållas ansvariga för Paul Walker och racingföraren Roger Rodas dödsolycka. Nu har dom fallit.
Annons

Domaren har sagt sitt om filmstjärnans dödsolycka
Paul Walker är känd från Fast & Furious-filmerna och dog i en bilolycka 2013.

Racingföraren Roger Rodas körde och filmstjärnan Paul Walker, känd från Fast & Furious-filmerna, åkte med som passagerare i den röda Carrera GT när plötsligt började snurrade utom kontroll, slog i tre träd för att sedan ta eld. Olyckan som tog båda männens liv inträffade under ett välgörenhetsevenemang i Los Angeles i november 2013.

Efter olyckan har det spekulerats om orsakerna till dödsolyckan. Fel på bilen, ett streetrace som gick snett eller hög hastighet?

Änkan till Roger Rodas hör till de som menar att det var fel på den Carrera GT som kördes vid olyckstillfället, och att Porsche ska hållas ansvariga. Men i den dom som nu fallit gick domaren gick på åklagarens linje, som hävdar att det inte fanns tillräckliga bevis att det var fel på bilen.

En teknisk undersökning sedan tidigare visar att bilen var modifierad på vissa punkter och att serviceåtgärderna inte var utförda på rätt sätt, men att det inte bidrog till olyckan. 

I polisrapporten från 2014 slår man fast att det var hög fart som orsakade dödsolyckan. Enligt polisen körde man i 93 mph (150 km/h) vid olyckstillfället på en vägsträcka som är skyltad till 45 mph (70 km/h). Vad som dessutom kan ha bidragit till olyckan var att däcken på bilen var nio år gamla.

Även Walkers dotter och far har lämnat in stämningar mot Porsche, dessa påverkas inte av den senaste domen. Kristine Rodas advokat säger också att man kommer att lämna in ett överklagande mot domen.

• I filmen ovan ser du en film med delvis tidigare opublicerade klipp. Paul Walker besöker den kända japanska GT-R-tunern Mine och provkör en trimmad GT-R. Enligt GTChannel, som står bakom filmen, kommer alla intäkter från videon att doneras till Paul Walker Foundation.

Annons
Annons
Rulla till toppen