Någon skrapade lacken – bilägaren gillrade fälla

Få saker är väl så irriterande som att upptäcka att någon skrapat emot bilen eller slängt upp en dörr i sidan. Många av oss ställer...
Annons

Få saker är väl så irriterande som att upptäcka att någon skrapat emot bilen eller slängt upp en dörr i sidan. Många av oss ställer bilen längst bort på parkeringen bara för att undvika lackskador.

Ägaren till den här Toyota GT 86 finns i Australien och trots försiktighet vid parkeringen kunde han se en allt större mängd märkliga märken i dörrarna och karossidan. Kunde det vara några barn som lekt runt bilen? Eller någon granne som ville jävlas på pin kiv?

Noggrann uppsikt av den parkerade bilen gav så småningom svaret och i videon ovan ser ni vad som händer. Det är en revirhävdande flöjtkråka (”Australian Magpie”) som ser sin egen spegelbild i den blanka lacken och försöker jaga bort inkräktaren. En svår kamp då båda fåglarna är lika envisa…

Flöjtkråkan är vanlig i Australien och känd för sin speciella sångrepertoar. Som många kråkfåglar kan de vara både sällskapliga och läraktiga men samtidigt rätt besvärliga då de ska markera revir inför parningsperioden och/eller försvara sina ungar. September (vår i Australien) är värsta månaden.

Vad vi kunna läsa oss till är det en liten andel av flöjtkråkorna som blir riktigt aggressiva. Ett knep som rekommenderas är att utnyttja fåglarnas goda syn och förmåga att faktiskt känna igen individer. Om man ger fåglarna mat på ett synligt sätt så associerar de personerna med något positivt och slutar anfalla.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen