Jaguar ger upp kombibilar – nu är det suvar som gäller

  Jaguar slog sig in på den svenska tjänstebilsmarknaden med XF Sportbrake – den snygga kombiversionen som lanserades 2012. När Jaguar nu har premiärvisat nya...
Annons

 

Jaguar slog sig in på den svenska tjänstebilsmarknaden med XF Sportbrake – den snygga kombiversionen som lanserades 2012. När Jaguar nu har premiärvisat nya XF-modellen hoppas många på en ny Sportbrake.

”Vi räknar med att det ska komma en kombiversion av XF. Däremot med XE räknar vi inte med det”, har Jaguars Sverigechef Jonas Lindow sagt till auto motor & sport i en intervju.

Men nu ger Jaguars designchef Ian Callum besked om att vi inte kan förvänta oss någon ny XF Sportbrake. Han bekräftar inte att det inte blir någon ny XF Sportbrake, men han säger att kombimodellerna backar kraftigt försäljningsmässigt i Europa. Och de har inga större fanskaror i resten av världen heller.

”Jag tycker det är väldigt tråkigt men det är en väldigt svår marknad att göra motivera”, säger han till Automotive News.

”Världens största kombimarknad är Tyskland. Och vad köper tyskarna? De köper tyska bilar”, fortsatte han.

Försäljningen av suvar går dock riktigt starkt nästan överallt i världen, till skillnad från kombibilar, och det är därför inte konstigt att Jaguar satsar på suvar som F-Pace istället för kombimodeller som XF Sportbrake. Det ryktas dessutom om en mindre suv med namnet E-Pace.

”Vi kommer göra saker som överraskar dig, men det kommer inte vara kombibilar”, avslutade Ian Callum.

Annons
Annons
Rulla till toppen