Google har hittat sin biltillverkare

Enligt uppgifter i amerikanska media är Googles huvudföretag Alphabet Inc inne i en slutförhandling med FCA, Fiat Chrysler Automobiles. Utvecklandet av Googles självkörande bilar börjar närma sig...
Annons

Enligt uppgifter i amerikanska media är Googles huvudföretag Alphabet Inc inne i en slutförhandling med FCA, Fiat Chrysler Automobiles. Utvecklandet av Googles självkörande bilar börjar närma sig en lanseringsklar nivå, men man behöver en biltillverkare som kan producera bilarna.

Google har redan tidigare deklarerat att massproduktion av bilar är något som bilindustrin utvecklat till en supereffektiv nivå och där har man inte mycket att bidra med. För att bygga de självkörande bilar som Google vill lansera behövs det alltså en partner inom bilindustrin.

Den partner som Google söker är av allt att döma Chrysler, eller rättare sagt FCA (Fiat/Chrysler). Hittills har inte FCA gjort sig känt för att omfamna varken elbilar eller autonoma bilar, men kanske är det just därför som matchningen kan bli bra – båda företagen tillför sin egen kompetens på områden som den andra inte behärskar.

Annons
Annons
Rulla till toppen