Nu startar reparationerna av Golf

I februari inleddes reparationerna av Volkswagens dieselmotorer, först ut var Amarok. Nu startar åtgärderna av Golf, och första modellen ut är Golf TDI BlueMotion Technology (BMT) med 2-litersmotor. I Europa kommer 15.000...
Annons

I februari inleddes reparationerna av Volkswagens dieselmotorer, först ut var Amarok. Nu startar åtgärderna av Golf, och första modellen ut är Golf TDI BlueMotion Technology (BMT) med 2-litersmotor. I Europa kommer 15.000 kunder att kontaktas, varav cirka 600 i Sverige.

”Vi är väldigt glada över att vi nu kan börja åtgärda Golf, som är en av våra mest populära modeller”, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Berörda Golf-ägare har redan fått ett brev som informerar om åtgärden. I ett senare skede kommer fordonsägarna att ombedas boka en tid vid valfri märkesverkstad för Volkswagen. Drabbade bilar kommer att delas in i flera grupper, detta för att genomförandet ska ske så effektivt som möjligt. 

Volkswagens uttalade mål är att den tekniska åtgärden inte ska leda till några förändringar av berörda fordons bränsleförbrukning, prestanda eller ljudnivåer. KBA, som har godkänt åtgärden för Golf 2,0 TDI BMT, bekräftar att målet kommer att uppnås för Golf 2,0 TDI BMT. Detta var även utlovat vid reparationen av Amarok-modellerna, men ett test efter åtgärden visade att bränsleförbrukningen ökade. 

Enligt Volkswagen ska ingen kund drabbas av kostnader som en följd av de tekniska åtgärderna, alla kunder kommer exempelvis att erbjudas en lånebil.

Annons
Annons
Rulla till toppen