Ny Tesla Model S-version bekräftad – och det ryktas om ny toppmodell

Efter lanseringen av uppdaterade Tesla Model S, där elbilen fick en ny front och en del andra nyheter, har det ryktats om att Tesla ska...
Annons

Efter lanseringen av uppdaterade Tesla Model S, där elbilen fick en ny front och en del andra nyheter, har det ryktats om att Tesla ska ändra om i Model S-programmet.

Nu är det bekräftat att Tesla Model S kommer i en ny variant med ett batteripaket på 75 kWh, skriver Electrek. Den storleken finns redan i Tesla Model X, men kommer nu också till Model S.

Gissningsvis innebär det att dagens instegsversion av Model S, med ett batteripaket på 70 kWh, utgår, men det är inte bekräftat.

Vid sidan om instegsmodellerna spekuleras det också i om Tesla ska lansera Model S med ett batteripaket på 100 kWh, istället för dagens 90.

Uppdatering 6/5: Det visar sig att den nya Model S-versionen med ett batteripaket på 75 kWh inte ersätter 70 kWh-varianten. Båda har däremot samma batterispecifikationer – 70-varianten är en elektroniskt begränsad version av en Model S med 75 kWh-batteri.

Du som köper en Model S 70 kWh kan uppgradera din bil trådlöst för att få batterikapaciteten på 75 kWh.

Missa inga nyheter – gilla oss på Facebook!

Annons
Annons
Rulla till toppen