Kraschade ny McLaren 650S på tio minuter

I slutet av 2014 berättade vi om en nybliven ägare till en Dodge Challenger SRT Hellcat. 717 hk var uppenbarligen alldeles för mycket att hantera och...
Annons

I slutet av 2014 berättade vi om en nybliven ägare till en Dodge Challenger SRT Hellcat. 717 hk var uppenbarligen alldeles för mycket att hantera och han kraschade sin nya bil bara en timme efter att den levererats hos bilhandlaren.

Den typen av övermod och brist på respekt är tyvärr inte helt ovanligt. En 27-årig amerikan totalskrotade sin nya McLaren P1 bara en dag efter att bilen hämtades hos handlaren. Också det i slutet av 2014.

Rowan ”Mr Bean” Atkinson kraschade sin exklusiva McLaren F1 inte mindre än två gånger och lär ha rekordet för den mest dyrbara bilreparationen någonsin (tio miljoner kronor). Bilen tog ett år att reparera, var klar i början på 2013 och förra sommaren sålde Rowan Atkinson sin McLaren F1 för 100 miljoner kronor.

Men när det gäller snabba krascher undrar vi om inte en annan britt har satt ett nytt och svårslaget rekord. Enligt lokaltidningen Bentwood Gazette lyckades bilägaren sätta sin sprillans nya McLaren 650S Spyder i ett träd mindre än tio minuter efter att bilen levererats. I Sverige kostar en 650S Spyder 2,7 miljoner kronor.

Olyckan ska ha skett inne i ett tätbebyggt område i Brentwood och att ingen kom till allvarlig skada, enligt Essex Police, får anses vara ren tur. Polisen utreder nu vem som egentligen körde och vittnen på plats hos bilhandlaren uppger att den nyblivna ägaren hade firat med champagne innan premiärturen. Vi utgår från att det inte var Pommac…

 

Annons
Annons
Rulla till toppen