Clarkson avslöjar namnet på nya tv-showen

Då kan vi sluta att fundera, gissa och själva hitta på fiffiga namnförslag. Jeremy Clarkson har tillsammans med kollegorna James May och Richard Hammond kommit...
Annons

Då kan vi sluta att fundera, gissa och själva hitta på fiffiga namnförslag. Jeremy Clarkson har tillsammans med kollegorna James May och Richard Hammond kommit fram till vad deras nya tv-show ska heta: ”The Grand Tour”.

Clarkson och gänget har ju tidigare skojat med sig själva för att det varit helt omöjligt att komma på ett bra namn (klicka för att se videon). Och ni läsare var också duktiga på att hitta på egna förslag. Tidigt skämtade Clarkson också om att döpa programmet till ”Gear Knobs” (eftersom flera bilprogram heter något med ”Gear”) men om man kan en del engelsk slang så vet man att det ordet kan ha flera betydelser…

”Grejen är den”, säger Clarkson i sitt uttalande, ”att vi kommer resa runt i världen inför varje episod och sända från ett annat land, inne i ett jättestort tält. Det är en slags ’grand tour’, så att säga. Så vi har valt att kalla programmet The Grand Tour.”

Med ”Grand Tour” menas de bildningsresor som brukade avsluta utbildningen för adelns ungdomar och var vanligt från 1600-talet och fram till mitten av 1800-talet. Den unge aristokraten fick lära sig kultur, språk och resa runt bland historiskt intressanta platser i Europa.

Så mycket om innehållet avslöjar inte Jeremy Clarkson, James May och Richard Hammond. De har däremot satt upp en Facebook-sida, och den kan ha koll på tills att The Grand Tour ska börja visas hos Amazon nästa höst.

Clarkson avslöjar namnet på nya tv-showen
De ser rätt nöjda ut, Jeremy Clarkson och kollegorna James May samt Richard Hammond. Äntligen ett namn på nya tv-showen.
Clarkson avslöjar namnet på nya tv-showen
Ytterligare en bild från inspelningen där vi bara kan gissa oss till sammanhanget. Lite för gammal för att jobba som legosoldat, kanske, vad är det Clarkson tänkt sig?
Annons
Annons
Rulla till toppen