Nu sätter franska biltillverkarna full fart på elbilsutvecklingen

Peugeot iOn kan snart få flera uppföljare inom hela PSA-koncernen. Utvecklingen av nya elbilar ska snabbas upp ordentligt tack vare en ny plattform. Peugeot och...
Annons

Nu sätter franska biltillverkarna full fart på elbilsutvecklingen
Peugeot iOn kan snart få flera uppföljare inom hela PSA-koncernen. Utvecklingen av nya elbilar ska snabbas upp ordentligt tack vare en ny plattform.

Peugeot och Citroën var båda tidigt ute med elbilar, bland annat med eldrivna versioner av småbilarna Citroën Saxo och Peugeot 106. Och 2011 lanserades syskonbilarna Citroën C-Zero och Peugeot iOn.

Men mycket har hänt sedan dess. Nu har PSA-koncernen, där Peugeot och Citroën ingår, skrivit under ett samarbetsavtal med kinesiska Dongfeng som går ut på att utveckla en gemensam plattform för elbilar med start 2019.

Den nya plattformen, som går under namnet e-CMP, ska ligga till grund för elbilar av märkena Peugeot, Citroën, DS och Dongfeng, skriver Automotive News.

Fördelen med en gemensam plattform är att utvecklingen av nya bilmodeller snabbas upp ordentligt – och det kan behövas, med tanke på hur många spännande elbilar som är på väg att lanseras under de kommande åren.

Missa inte nästa artikel! Här får du vårt nyhetsbrev

Annons
Annons
Rulla till toppen