Skyltade om – fick backa tre kilometer

En lustigkurre skyltade om vid ett vägarbete, med resultat att det bildades långa köer inne i skogen. Bild: bigstockphoto Många bilister på E16 i Dalarna...
Annons

Skyltade om – fick backa tre kilometer
En lustigkurre skyltade om vid ett vägarbete, med resultat att det bildades långa köer inne i skogen. Bild: bigstockphoto

Många bilister på E16 i Dalarna råkade ut för ett elakt busstreck på måndagsmorgonen. Vid ett pågående vägarbete hade någon på eget bevåg ”skyltat om”, så att skyltarna från Ornäs, mellan Falun och Borlänge, pekade rakt ut i skogen. 

Trafikverkets skyltar vid vägarbetet, påfarten till E16 från Ornäs, hade under helgen pekats om så att de dirigerade ut trafiken till en återvändsgränd i skogen, skriver DT.se.

Detta skapade långa köer inne i skogen på måndagsmorgonen.

En av de som lurades av skyltarna var Andreas Forsman från Borlänge. Efter runt 45 minuter kunde han ta sig ur kön genom att backa.

”Det var en rätt smal väg och jag hade släp så vi fick backa tre kilometer för att komma ut. Jag tyckte mest synd om de större lastbilarna längre fram. Jag vet inte hur de lyckades komma ut”, säger Andreas till Aftonbladet.

”Vägtrafikledningen känner till att det är felskyltat, någon har under helgen flyttat runt skyltarna, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör för Trafikverket, till DT.se.

Enligt trafikverklet pekade skyltarna åter korrekt vid halv nio i morse. Vägarbetet vid påfarten till E16 från Ornäs förväntas pågå till den tredje juni.

Många läsare har reagerat över tilltaget på Dalarnas Tidningars Facebooksida.

”Ett sånt där bus som man skulle bli skitförbannad om man blev utsatt för, samtidigt som man skulle bli lite avis på att man inte själv kom på det”, skriver Krister Hedrén.

”Jag och familjen råkade ut för det när vi var i Danmark på resa, det var ett vägbygge och stod stora skyltar om att följa pilarna, visst vi gjorde det och fler med oss. Det var bara att efter en stund så sa jag, här har vi nyss varit, vi åkte helt enkelt runt i en cirkel, jag är säker på att de som gjort det satt någonstans och skrattade. Vi kom därifrån och idag skrattar vi åt det och gjorde det då också men vi hamnade i alla fall inte ute i skogen”, skriver Inga-Lill H Arvidsson.

• Vad tycker du om tilltaget? Har du varit med om något liknande?

Annons
Annons
Rulla till toppen