Koenigsegg One:1 på Nürburgring – nytt rekord?

I en alldeles färsk film från Nürburgring ser vi Koenigsegg One:1, redo att sätta ett nytt varvrekord för gatlegala personbilar. Som vi berättade i april...
Annons

I en alldeles färsk film från Nürburgring ser vi Koenigsegg One:1, redo att sätta ett nytt varvrekord för gatlegala personbilar. Som vi berättade i april har Koenigsegg bekräftat att man ska göra ett rekordförsök i år, men om det sker nu eller är förberedelse för senare försök vet vi inte.

Vad vi däremot vet är att det inte blir Koenigseggs officiella testförare Robert Serwanski som kommer att sitta bakom ratten, även om han sannolikt kan bidra mycket till bilens inställningar med sin stora erfarenhet från Nürburgring.

För drygt ett år sedan testade Koenigsegg sin One:1 på Nürburgring i hopp om att sätta varvrekord för gatlrgala produktions bilar. Men som alla minns inträffade en dödsolycka på banan vilket gjorde att Nürburgring införde hastighetsgränser, som i sin tur omintetgjorde alla nya rekordförsök.

Vilken bil det är som användas är en intressant fråga. Koenigsegg One:1 som förberedde sig för rekordförsök förra året finns bara i sju exemplar och alla är sålda, inklusive Koenigseggs egen testbil. Den svenska registreringsskylt som sitter på testbilen ger ingen information.

Tiden som Koenigsegg One:1 väntas slå är ofattbara 6:57, som sattes av Porsche 918 Spyder 2013. Alla tider under åtta minuter på Nürburgring är mycket imponerande men att även komma under sju minuter är rent ofattbart snabbt.

För två år sedan gjorde Koenigsegg ett försök att slå varvrekordet på Nürburgring, då med Agera R. Det försöket slutade dock olyckligt, med en kraftig avåkning in i räcket. Ingen person kom till allvarlig skada vid olyckan.

Annons
Annons
Rulla till toppen