Nya uppgifter: Apple kan utveckla laddstolpar för elbilar i hemlighet

Apple för samtal med olika företag inom elbilsbranschen, enligt uppgifter till Reuters. Det ska handla om laddstationer för elbilar och om att anställa personer med...
Annons

Nya uppgifter: Apple kan utveckla laddstolpar för elbilar i hemlighet

Apple för samtal med olika företag inom elbilsbranschen, enligt uppgifter till Reuters. Det ska handla om laddstationer för elbilar och om att anställa personer med specialistkunskaper inom det området.

Uppgifterna kommer från ”insatta källor” och från en genomgång av profiler på Linkedin.

Nu spekuleras det i att Apple lägger grunden till att ta fram en infrastruktur – både hårdvara och mjukvara – för att kunna ladda elbilar.

Det har länge ryktats om att Apple utvecklar en självkörande elbil men Apple har inte kommenterat de senaste uppgifterna och det finns ingen som uttryckligen bekräftar att Apple bygger laddstationer för elbilar.

Publika laddstolpar är inte alltid lediga och alla kan inte installera laddmöjlighet för sin elbil hemma. Det är något som hämmar utrullningen av elbilar.

Tack för att du läser en nyhet på Recharge.se – Sveriges nya sajt om elbilar och modern transport! Följ oss gärna för att inte missa några nyheter. Du kan också få nyheterna direkt i din inbox.

Annons
Annons
Rulla till toppen