Premiärministern köpte småbil för 18.000 kronor

David Cameron åkte till en begagnatbilhandlare och köpte en Nissan Micra till frun. Presidenter och premiärministrar är vana att åka runt i lyxiga, ofta bepansrade,...
Annons

Premiärministern köpte småbil för 18.000 kronor
David Cameron åkte till en begagnatbilhandlare och köpte en Nissan Micra till frun.

Presidenter och premiärministrar är vana att åka runt i lyxiga, ofta bepansrade, limousiner eller stora suvar. Därför var det nog många som blev förvånade när Storbritanniens premiärminister David Cameron, nyligen rapporterades ha köpt en ny bil. En Nissan Micra. Begagnad…

Inget ont om Micran, den kommer göra sitt jobb, men någon klassisk ämbetsmannabil är det ju inte. Enligt uppgifter i Carsoops kommer vi heller inte att få se premiärministern köra runt i sin nya Micra, den lär nämligen vara till frugan, Samanta Cameron.

Enligt The Guardian, fick en begagnatbilhandlare i Oxfordshire, ett högst oväntat besök av den brittiske premiärministern och hans livvakter. David Cameron gickt runt och tittade på bilarna och bestämde sig efter cirka 30 minuter för den japanska småbilen, för vilken han betalade 1.495 pund (18.000 kronor).

”Jag gav honom ingen rabatt, säger bilhandlaren Iain Harris. ”Han betalade vad som stod på prislappen. Han fick loggbok, betalade skatten och försvann, eskorterad av sin vaktstyrka. Och i det ögonblicket tänkte jag, jag har just sålt en bil till den brittiska premiärministern.” 

”Jag tror att hans säkerhetsteam tyckte det var konstigt att jag behandlade honom som en helt vanlig kund. Men det var inte som att han köpte en 20.000 punds-bil (cirka 250.000 kronor), då kunde det ha varit annorlunda.”

Den Nissan Micra som nu finns i David Camerons ägo har 148.060 km på mätaren och var i en blå kulör, vilket Cameron tydligen skämtat om. Han sa att det var tur att den inte var röd. Men mer politik än så ville inte bilhandlaren prata. 

”Jag vill inte inleda en politisk diskussion om en kund sedan säger: Vänta nu, jag vill inte köpa någon bil av dig”, säger Harris.

Bland kommentarerna på bilhandlarens facebooksida (se alla kommentarer i inlägget nedan) är det många som tror att händelsen är ett PR-trick. Vad tror du?

Annons
Annons
Rulla till toppen