Göransson briljerade – STCC-debutanten imponerade

Richard Göransson hade en närmast perfekt tävlingsdag på Mantorp Park och Björn Wirdheim gjorde en mycket bra insats i sitt allra första STCC-race.
Annons

Göransson briljerade – STCC-debutanten imponerade
I mästerskapet leder Robert Dahlgren (th), men bara sju poäng före Polestar Cyan Racing-kollegan Richard Göransson (tv). Foto: STCC

Vid STCC-premiären i Skövde var Robert Dahlgren en andraplats från att göra den perfekta STCC-helgen. Vid årets andra tävling på Mantorp Park upprepade Richard Göransson sin teamkollegas bedrift, med en seger i första racet och uppkörning från tionde till andraplats i det andra.

Göransson tog död på all spänning i det första av två kvällsrace på Mantorp Park med en kanonstart från andra startposition. Han tog ledningen och släppte den sedan aldrig. 

”Det ser alltid enkelt ut från läktaren men jag pushade hårt för att få en lucka och det känns fantastiskt skönt”, sa Göransson efter racet.

I det andra racet startade Göransson från tionde position. Han hade en tät fight med teamkollegan Dahlgren på sin väg upp genom fältet. Dahlgren knep segern med Göransson på andra plats, vilket placerar Richard tvåa efter Dahlgren i mästerskapet.

Debutanten i STCC-sammanhang, Björn Wirdheim, gjorde en mycket bra insats i sin premiär. I det andra kvalet var han snabbast av alla och säkrade pole inför det första racet. En dålig start, och en kanonstart från Richard Göransson, kan ha stoppat honom från en seger i STCC-debuten. Det blev en andra- och en fjärdeplats och därmed poäng åt Flash Engineering. 

”Jag får vara nöjd med det här. Det blev ingen seger men en andraplats och mycket poäng är fantastiskt efter omständigheterna. Vi har en skarp inlärningskurva i teamet och hade bland annat helt förbisett att öva starter vilket märktes tydligt. Det här är ändå lite av en drömstart och jag är väldigt glad för hela Flash Engineerings skull. Det finns betydligt mer att hämta framöver”, sa Björn Wirdheim.

Team Seat Dealer Team som fick en tuff start på säsongen lämnade Mantorp med varsin tredjeplats för Johan Kristoffersson och Daniel Haglöf i respektive race. 

Närmast väntar Anderstorp där deltävling tre, 18-19 juni.

Resultat: Race 1, Mantorp Park

Richard Göransson, Polestar Cyan Racing, 47.494

Björn Wirdheim, Flash Engineering, +6.496

Johan Kristoffersson, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +6.684

Daniel Haglöf, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +9.460

Robert Dahlgren, Polestar Cyan Racing, +13.286

Carl Philip Bernadotte, Polestar Cyan Racing, +19.659

Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +21.313

 

Resultat: Race 2, Mantorp Park

Robert Dahlgren, Polestar Cyan Racing, 53.699

Richard Göransson, Polestar Cyan Racing, +3.204

Daniel Haglöf, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +9.694

Björn Wirdheim, Flash Engineering, +18.641

Rasmus Mårthen, Brovallendesign , +25.374

Linus Ohlsson, Flash Engineering, +30.797

Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +38.969

Carl Philip Bernadotte, Polestar Cyan Racing, +1 Lap

 

Mästerskapsställning STCC förarmästerskap

Robert Dahlgren 115 poäng

Richard Göransson 108 poäng

Johan Kristoffersson 59 poäng

Daniel Haglöf 55 poäng

Mattias Andersson 51 poäng

Björn Wirdheim 45 poäng

Annons
Annons
Rulla till toppen