Skissen visar märkets nya suv – ser du vilket märke?

Den kommande suven från Skoda får premiär 1 september, men redan nu släpps skisser som visar hur Kodiaq ser ut. "Kodiaq visar Skodas nya designspråk för framtida suvar", säger chefsdesigner Jozef Kaban.
Annons

Skissen visar märkets nya suv – ser du vilket märke?
Skisserna visar en bil med skarpa linjer, robust kaross med lång hjulbas, markerade hjulhus och kort överhäng bak och fram.

Som vi skrivit tidigare är Kodiaq är nästa stora bilnyhet från tjeckiska Skoda. En suv på 4,7 meter, därmed större än Yeti, och plats för sju personer. Bilen bygger designmässigt på konceptbilen VisionS som visades på bilsalongen i Genéve tidigare i år. 

”Kodiaq är modellen som visar Skodas nya designspråk för framtida suvar”, säger chefsdesigner Jozef Kaban om tankarna bakom designen och de första skissbilerna.

Första officiella bilderna på Kodiaq släpps 1 september, när bilen visas för världspressen i Berlin, men redan nu visar Skoda två skisser. Svensk lansering sker i början av 2017.

”Kodiaq är en extremt mångsidig bil. Den är exceptionellt rymlig men med kompakta exteriöra dimensioner. Vi är väldigt nöjda med hur vi får rationalitet och estetik att jobba tillsammans på ett vackert sätt”, säger chefsdesigner Jozef Kaban.

Det finns ännu ingen bild eller skiss som visar interiören, men chefsdesignern kommenterar den så här.
”Betoningen ligger på harmoni mellan form och funktionalitet, på lugn och tydlighet. En interiör design ska ge en känsla av tillit och välbefinnande. Utifrån denna filosofi har vi skapat en interiör atmosfär som är elegant, komfortabel och funktionell.

Skissen visar märkets nya suv – ser du vilket märke?
Modellnamnet Kodiaq är inspirerat av världens största björn ”Kodiak” som lever på Alaskas sydkust.
Annons
Annons
Rulla till toppen