Lägre roamingavgifter i EU – en operatör slopar dem helt

De flesta vet säkert att de skyhöga roamingavgifterna i EU sänktes den 1 maj. Och nu blir det ännu bättre, en av de stora operatörerna slopar roamingavgifterna helt och hållet.
Annons

Lägre roamingavgifter i EU – en operatör slopar dem helt
Nu är det billigare att surfa och prata i telefon i EU, Telenor slopar roamingavgifterna helt.

Till fröjd och glädje för alla semesterfirare, inte minst när man är på bilsemester och vill kolla kartan på mobilen, sänktes de förhatliga roamingavgifterna i EU rejält den 1 maj i år. Och nu slopar en av de stora operatörerna i Sverige roamingavgifterna helt och hållet.

En lång juridisk process har därmed avslutats. EU-kommissionen agerade för att konsumenter skulle slippa höga roamingavgifter och därmed riskera dyra överraskningar efter att exempelvis ha kollat mejlen på semestern. Motpart var telekombolagen. EU-kommissionen, och därmed också konsumenterna, stod till slut som vinnare. 

Reglerna för hur mycket extra betalt mobiloperatörer får ta ut av resenärer i EU stannar nu vid 50 öre extra per minut för vanliga telefonsamtal, 18 öre för ett sms och 50 öre för varje megabyte surf.

Kostnaden att prata i telefon och surfa i EU har därmed kapats med nära två tredjedelar. 

Nästa år, 2017, ska extraavgifter vara helt slopade, men redan nu tar en operatör och nätleverantör i Sverige bort roamingavgifterna i hela EU och ESS, totalt omfattas 36 länder, skriver Allt om resor.

Telenors privatkunder kan från och med 15 juni uppgradera sitt abonnemang (gratis från Telenors populäraste privatabonnemang) och surfa, ringa, sms:a och mms:a utomlands  (till svenska telefonnummer) utan extra kostnad.

Annons
Annons
Rulla till toppen