Glöm Nissan – nu kommer den riktiga GT-R

Det har gått nästan två år sedan Mercedes visade upp sin 911-dräpare första gången. Nu är det dags att ta nästa steg med Mercedes-AMG GT-R...
Annons

Det har gått nästan två år sedan Mercedes visade upp sin 911-dräpare första gången. Nu är det dags att ta nästa steg med Mercedes-AMG GT-R – den nya toppmodellen med 550 hk V8 Biturbo.

Den ”vanliga” Mercedes-AMG GT pumpar i S-versionen ur sig 510 hk och 650 Nm mellan 1.750–4.750. 0–100 km/h går på 3,8 sekunder och toppfarten 310 km/h. Den nya biturbo-V8:an ”M178” på 4,0 liter är ett effektivt kraftpaket och i nya Mercedes-AMG GT-R höjs toppeffekten med ytterligare 40 hk. Vi kan förvänta oss en omfattande viktjakt och det borde innebära att 0–100 går några tiondelar snabbare.

Nya Mercedes-AMG GT-R är mera baninriktad och utmärker sig med större luftintag i fronten, mer markerad diffusor bak och ett centralt placerat avgasutsläpp. Nya fälgar och bredare däckdimension ökar greppet ytterligare.

I teaserfilmen nedan ser vi att även inredningen får gott om markörer som visar att detta är toppmodellen GT-R.

Officiell premiär för Mercedes-AMG GT-R blir det på Goodwood Festival of Speed, 24 juni. Väldigt roligt att Mercedes väljer att fira midsommar på detta trevliga sätt!

 

Annons
Annons
Rulla till toppen