Audis säkerhetsbil R8 gör årets räddning på Le Mans

Torsdagens kval inför 24-timmars på Le Mans blev en blöt historia. Audi hade hoppats på torr asfalt för att knäcka Porsches pole position inför starten...
Annons

Torsdagens kval inför 24-timmars på Le Mans blev en blöt historia. Audi hade hoppats på torr asfalt för att knäcka Porsches pole position inför starten på lördag, men regnet gjorde alla sådana försök omöjliga.

Det regnade så mycket att även arrangörernas säkerhetsbil – en Audi R8 V10 Safety Car – fick problem och vattenplanade i en kurva. Enligt flera personer som var på plats under kvällen kördes säkerhetsbilen av Yannick Dalmas, fyrfaldig vinnare på Le Mans. Han vet ju ett och annat om hur man hämtar hem en mittmotorbil i regnet…

Räddningen i blötan blev i alla fall kvällens höjdpunkt och i slutet på filmklippet ser vi de breda leenden hos Porsches förarteam när de ser hur Audiföraren klarar situationen. Körde Yannick Dalmas så här brett bara för att få uppmärksamhet? Det förtäljer inte historien men Audi fick en ny ”reklamfilm”.

Och missa inte vår stora Le Mans-guide med 20 saker som du alltid velat veta om 24-timmarsloppet. Där finns också länkar till hur du bäst följer racet under lördag och söndag.

Annons
Annons
Rulla till toppen