Volvo XC90 i vild polisjakt – riggad med rök och spik

I en vild biljakt på den litauiska landsbygden får vi se en Volvo XC90-förare göra allt för att undkomma polisen. Mannen tycks ha riggat bilen på ett rent Bond-mässigt sätt.
Annons

Volvo XC90 i vild polisjakt – riggad med rök och spik
En ”rutinerad” kriminell tycks ha riggat sin bil för undkomma polisen vid dylika tillfällen. Se polisjakten i filmen nedan.

Den här galna filmen släpptes nyligen av den litauiska polisen, och visar jakten på en Volvo XC90. 

Så fort klippet startar, är det uppenbart att mannen bakom ratten inte har för avsikt stanna för polisen. Han passerar bland annat en korsning i mycket hög hastighet och riskerar därmed inte bara sitt eget, utan framför allt oskyldiga trafikanters liv. 

Det är när bilen börjar ryka, som på beställning och direkt taget ur en Bond-film, som man börjar ana att mannen inte är någon vanlig småtjuv. När det sedan ”ramlar” ut massa spik på vägbanan börjar man tro att det faktiskt är en riktig Bondskurk. Den här första generationens XC90 verkar rentav riggad med rök och spik för dylika polisjakter.

Som tur är gjorde varken rekvisita eller undanmanövrar att mannen kom undan. När filmen slutar efter någon minut av intensiv biljakt har polisen trängt upp XC90:n mot vägräcket, och vi antar att polisen kunde gripa mannen. 

Det är visserligen fredag, men så här bråttom hem för att fira fredag får man faktiskt inte ha.

Annons
Annons
Rulla till toppen