Klarade inträdesprovet – fick BMW

Högskolorna tävlar om eleverna. Då kan det sluta så här.
Annons

Tanmaya Shehkawat klarade inträdesprovet till Indiens mest prestigefyllda tekniska högskola, Indian Institute of Technology (IIT).

Tanmaya, som studerat vid den förberedande högskolekursen Samarpan i staden Sikar i Rajasthan i västra Indien, klarade dessutom provet som 11:e bästa elev i hela landet.

Belöningen: En BMW 1-serie.

Institutionens ägare hade lovet ge bort bilen till den elev som kom bland de 20 bästa. Bilen har 1.500 mil på mätaren och är den första som familjen Shehkawat någonsin ägt. Studenten säger till Hindustan Times att han nu måste ta körkort för att kunna köra hem sin BMW.

Det är vanligt att de förberedande högskolorna i Indien ger gåvor till elever som presterar bra. Den extravaganta gåvan till Shehkawat är ett sätt att locka elever till skolan i Sikar.

Sikar försöker kopiera succén i den närliggande staden Kota, som blivit ett kluster för tekniska och medicinska inträdesprov. Över 1,6 miljoner studenter skriver in sig på deras institut. Men konkurrensen har ett pris: Staden Kota har blivit ökänd för mängden självmord bland studenter.

Klarade inträdesprovet – fick BMW
Indian Institute of Technology är landets mest prestigefyllda och finns i flera av landets största städer. FOTO: Wikipedia.
Annons
Annons
Rulla till toppen