Första tjuvtitten på Vladimir Putins nya lyxsuv

Klicka för att se bilderna hos Carscoops. Vladimir Putin har storslagna planer på att lansera ett antal lyxbilar, inklusive en helt ny limousin. Putin är...
Annons

Första tjuvtitten på Vladimir Putins nya lyxsuv
Klicka för att se bilderna hos Carscoops.

Vladimir Putin har storslagna planer på att lansera ett antal lyxbilar, inklusive en helt ny limousin. Putin är trött på att åka Mercedes S-klass och vill istället kunna åka en limousin som utvecklas och tillverkas i Ryssland.

Nu står det klart att det inte bara blir en ny limousin för Putin själv utan också flera andra lyxbilar för regeringstjänstemän. ”Projekt Kortege” är i full gång hos Centrala vetenskapliga forskningsinstitutet för bilar och bilindustri i Moskva.

Förutom Putins limousin ska bland annat en sedanmodell och en suv presenteras. Nu har det dykt upp bilder på suven på sajten Carscoops. Den har tydliga designdrag från Bentley Bentayga.

Även om det mesta utvecklas och byggs i Ryssland ska motorerna utvecklas av Porsche. Enligt uppgift handlar det om V8- och V12-motorer. Presidentlimousinen får 800 hästkrafter och ska väga sex ton på grund av bepansringen.

Vladimir Putin ska få den första bilen som rullar av bandet när produktionen startar 2017. Det är oklart om bilarna också ska säljas till privatpersoner.

Annons
Annons
Rulla till toppen