Jubel i Torslanda – nu startar produktionen av V90

Volvo Cars startade idag serieproduktionen av nya V90. Därmed tillverkas nu samtliga 90-modeller i Torslandafabriken. Produktion och utveckling går på högvarv och Volvo fortsätter att anställa på löpande band.
Annons

Jubel i Torslanda – nu startar produktionen av V90
Volvo Cars startade på onsdagen serieproduktion av nya V90 i Torslandafabriken.

Nya XC90, S90 och, från och med idag, även V90 tillverkas nu i Torslandafabriken. Den första V90:n rullade därmed av produktionsbandet några veckor efter att dess S90 började produceras.

Investeringarna i den nya SPA-tekniken och expansionen i Torslanda är en del av en satsning på 75 miljarder kronor som inleddes av Volvo Cars 2011. Under de kommande tre åren kommer Volvo att förnya hela sitt modellprogram.

”Vi har investerat stort i Torslandafabriken för att bygga SPA bilarna och det är mycket glädjande att se den positiva responsen vi fått på de nya 90-bilarna”, säger Volvo-chefen Håkan Samuelsson.

Jubel i Torslanda – nu startar produktionen av V90

Antalet anställda vid Torslandafabriken har nästan fördubblats på två år, till dagens bemanning på omkring 6.300 anställda. Under samma period har dessutom omkring 1.000 ingenjörer anställts, och Volvo fortsätter löpande att rekrytera ett stort antal personer till sin utvecklingsavdelning.

Kundresponsen och mottagandet i media för S90 och V90 överträffat alla förväntningar, skriver Volvo i ett pressmeddelande.

Introduktionen av den nya Volvo XC90 har redan resulterat i en markant ökning i försäljning och lönsamhet hos Volvo Cars, en utveckling som förväntas fortsätta. Volvo Cars sålde 2015 för första gången över 500.000 bilar medan rörelsevinsten tredubblades till 6.6 miljarder kronor med en vinstmarginal på 4 procent.

”Produktionsstarten för nya V90 är en viktig milsten för Volvo Cars”, säger Håkan Samuelsson.

Jubel i Torslanda – nu startar produktionen av V90
Den första V90:n rullade av bandet bara några veckor efter att dess S90 började produceras i Torslanda.
Annons
Annons
Rulla till toppen