Dags för Frank Bullitts comeback?

Ford hoppas att brittisk polis vill återuppliva den legendariska filmen (och biljakten).
Annons

Det var en gång en actionfilm där kommissarie Frank Bullitt jagade ett antal skurkar och mördare på San Franciscos kuperade gator.

Biljakten där Bullitt – spelad av Steve McQueen och utan stuntmän – jagade skurkarna i sin Ford Mustang GT390 har ända sedan filmens premiär 1968 haft kultstatus. Den finns att se på YouTube och frågan är om den, med dagens datorgenererade specialeffekter, överlever tidens tand. Det fanns för övrigt fler muskelbilar med i den filmen.

Men Ford – som alldeles nyligen kickade liv i GT40-legenden på Le Mans – ser gärna en comeback för Mustang i en version för brittiska konstaplar.

På en branschmässa för upphandlare inom polisen visades denna Ford Mustang GT i poliskolorerat battenburg-mönster.

Detta startade givetvis rykten.

”Vi tror att Mustang skulle vara en utsökt patrullbil och skulle uppmuntra till säkrare trafik på de brittiska vägarna”, säger en talesman för Ford till autoblog.com.

Andra källor säger att polisens intresse är mycket större än vad man låter påskina.

Flera av den brittiska polisens styrkor överväger på allvar att lägga till Mustang V8 i sin flotta. Orsak: Den är prisvärd, snabb och relativt enkel i konstruktionen.

Storbritanniens polis har, precis som Sveriges, en tradition av tämligen modesta modeller i sin fordonsflotta. En amerikansk V8:a med bakhjulsdrift skulle givetvis piffa upp tillvaron för drottningens ordningsmakt.

På National Association of Police Fleet Manager (som mässan heter) fanns också en polis-BMW M2 samt en på en patrull-quadricykel på Renault Twizy.

Och medge att några Ford Mustang skulle ge krydda åt alla ”den-tar-vi-sa-polisen-serier” från de brittiska öarna som brukar rulla på diverse tv-kanaler framåt natten.

Även om det inte är Frank Bullitt som kör.

Dags för Frank Bullitts comeback?
”There are bad cops and there are good cops – and then there’s Bullitt” (Tagline från filmen Bullitt). FOTO: Ford
Bil-IMDB om "Bullitt"
Annons
Annons
Rulla till toppen