”Vi har börjat titta på V90 som polisbil”

Volvo bekräftar V90 som polisbil. Men det dröjer.
Annons

Volvo bekräftar föga förvånande att Volvo V90 (och sannolikt dess varianter) kommer att bli den nya volymbilen hos den svenska polisen.

”Ja, vi har ett avtal med polisen. Inom ramen för det avtalet och polisens kravspecifiaktioner har vi börjat titta på Volvo V90 som polisbil som en ersättare till V70-serien, Men vi är i ett väldigt tidigt stadium. Det är många verifieringar på vägen till en färdig polisbil”, säger Annika Bjerstaf, pr-chef på Volvo Cars Sverige.

”Vi har börjat titta på V90 som polisbil”
Annika Bjerstaf är pr-chef hos Volvo Cars Sverige.

Men Annika Bjerstaf bekräftar också att den Volvo V90 i polislackering som vi visade i förra veckan är en del i denna verifiering.

”En av dessa verifieringar var hos Nilssons Special Vehicles, det var därför en bil var där.”

Polisbilarna ska byggas precis som vilken V90 som helst på bandet i Torslandafabriken. Men en bit in i processen plockas de av bandet och hamnar då hos Special Products i samma fabrik.

”Det är en stor mängd modifieringar som ska göras. Hela chassit är ju annorlunda”, berättar hon.

Framför allt måste fordonen anpassas till sin tunga last. Som utryckningsfordon bär varje polisbil på drygt 385 kilo utrustning. Med fyra personer i bilen närmar sig man maximal lastvikt och för att bibehålla trygga köregenskaper måste hjulupphängning, däck, bromsar och annat anpassas.

När får vi se en polislackerad V90 i tjänst ute på vägarna?

”Det kan jag inte spekulera om. Vi har precis börjat och det är en lång väg att vandra”.

”Vi har börjat titta på V90 som polisbil”
V90 som polisbil börjar sitt liv på bandet i Torslanda, en av verifieringarna sker sedan hos Nilsson Special Vehicles i Laholm där bilden är tagen.
Annons
Annons
Rulla till toppen